Figyelmeztető előrejelzés szombatra

Linkek

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére
2023.02.03. péntek éjfélig


ZIVATAR

Napközben elsősorban a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a Tiszántúl keleti, északkeleti részén alakulhat ki néhány zivatarcella, amelyekhez jég- és hódarazápor, illetve viharos (> 60-70, a Dunántúlon akár > 80 km/h) széllökések társulhatnak.


HAVAZÁS

Pénteken a fölöttünk vonuló csapadékzónából kelet felé haladva számíthatunk nagyobb eséllyel tartósabb havazásra, de inkább csak helyenként alakulhat ki lepel-2 cm-es átmeneti hóréteg, amely napközben gyorsan olvad. Az északkeleti határvidéken (kiemelten Szabolcs keleti része), illetve az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár végig havazás lehet a jellemző csapadékforma, így az említett tájakon 3-5 cm-t meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik holnap éjfélig.


SZÉL

Ma napközben a hegycsúcsokon (kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység) és a záporok környezetében fordulhat elő 70 km/h-t elérő, esetleg azt meghaladó széllökés. Pénteken a késő délutáni, esti óráktól az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik, arrafelé a legerősebb lökések 75-80 km/h fölött alakulhatnak.2023.02.02. 13:11
Országos Meteorológiai Szolgálat